Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13-12-22 και ώρα 10.00 π.μ. στο Δημαρχείο της Αρχαίας Ολυμπίας διαβούλευση με το δήμο και φορείς της περιοχήςστα πλαίσια της Ανοικτής Δημόσιας Διαβούλευσης για την προετοιμασία της πρότασης της Αναπτυξιακής Ολυμπίας (ΑΝ.ΟΛ. ΑΕ) που θα υποβληθεί στο πλαίσιο της Παρέμβασης Π3-77-4.1 «Στήριξη για Τοπική Ανάπτυξη μέσω του LEADER (ΤΑΠΤοΚ,-Τοπική ανάπτυξη με πρωτοβουλία των Τοπικών κοινοτήτων)» του ΣΣΑ 2023-2027

Όπως είναι γνωστό απαιτείται η  ενεργοποίηση όλων των δημιουργικών δυνάμεων της περιοχής οι οποίες θα συμβάλλουν θετικά με τις ιδέες και τις προτάσεις τους στην διαμόρφωση μιας ρεαλιστικής και καινοτόμου πρότασης που θα υποβληθεί για έγκριση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Στη συνάντηση παρουσιάστηκαν από στελέχη της ΑΝΟΛ ΑΕ, η περιοχή παρέμβασης του Προγράμματος, οι θεματικοί στόχοι του νέου LEADER για την περίοδο 2023-2027, οι επιλέξιμες δράσεις και δικαιούχοι, καθώς επίσης και τα ποσοστά επιχορήγησης ανά κατηγορία πράξεων.

Στη συνέχεια έγινε συζήτηση με τους εκπροσώπους του Δήμου και των φορέων της περιοχής για τις δυνατότητες αξιοποίησης του Προγράμματος για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και την ανάπτυξη της περιοχής.

Μεταξύ των πολύ σημαντικών προτάσεων που αναφέρθηκαν, δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στην αντιμετώπιση των προβλημάτων από τις πυρκαγιές που έπληξαν την περιοχή το καλοκαίρι και τις φυσικές καταστροφές γενικότερα, την ανάδειξη των σημαντικών πλεονεκτημάτων του δήμου, την βελτίωση της προσβασιμότητας για όλους, την αξιοποίηση των πολύ σημαντικών δυνατοτήτων που διαθέτει ο δήμος για ανάπτυξη εναλλακτικού τουρισμού και επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, την ανάπτυξη αθλητικών υποδομών κλπ.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν τα στελέχη της Αναπτυξιακής Ολυμπίας Θεοφιλόπουλος, Γκαβού και Φάμελος και εκ μέρους του δήμου και των φορέων: ο δήμαρχος κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, οι αντιδήμαρχοι κ.κ Φλέσσας Παναγιώτης και  Παναγόπουλος Λύσανδρος , ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αρχαίας Ολυμπίας κος Μαρούντας Νίκος , Ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Γεωργακόπουλος Γιώργος , συνεργάτες του Δημάρχου και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων ( Εμπορικός Σύλλογος , Κοινσεπ, Επιχειρηματίες τουρισμού) .

Όπως είναι γνωστό έχουν πραγματοποιηθεί ήδη αντίστοιχες συναντήσεις στους δήμους Ήλιδας και Ανδραβίδας Κυλλήνης και έχουν προγραμματισθεί και στους υπόλοιπους δήμου του Νομού, ενώ έχει γίνει και κεντρική ενημερωτική ημερίδα στον Πύργο.

Παράλληλα πραγματοποιούνται και στοχευμένες ειδικές συναντήσεις με τους υπόλοιπους σημαντικούς φορείς του Νομού.

Με εκτίμηση

Διονύσιος Μπαλιούκος

Πρόεδρος ΔΣ

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]