Εβδομάδα Γευσιγνωσίας Κρασιού στο Κατάκολο με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θέλοντας να ενισχύσει τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, να αναδείξει το ρόλο του τραίνου ως αναπόσπαστο κομμάτι τοπικών και περιφερειακών πολιτιστικών δράσεων και να εστιάσει στην προβολή προϊόντων της ελληνικής γης διοργανώνει σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Ολυμπίας AE (ΑΝΟΛ ΑΕ) και με τους τοπικούς φορείς του Νομού Ηλείας εκδήλωση γευσιγνωσίας κρασιού.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν τα κυριότερα οινοποιεία του Νομού: ΚΤΗΜΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ, ΚΤΗΜΑ ΜΠΡΙΝΤΖΙΚΗ, ΚΤΗΜΑ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ,ΚΤΗΜΑ ΟΛΥΜΠΙΑ ΓΗ, ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΗ

Από τις 4 έως τις 9 Σεπτεμβρίου μέσα στο τραίνο στη διαδρομή Κατάκολο-Ολυμπία οι επιβάτες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν δωρεάν, τα ονομαστά κρασιά των οινοποιών της περιοχής με τη συνοδεία τοπικών εδεσμάτων. Παράλληλα, στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους στο λιμάνι του Κατάκολου και στο σταθμό της Αρχαίας Ολυμπίας, θα εκτίθενται από τους παραγωγούς τα κρασιά που θα προσφέρονται για δοκιμή ενώ θα διανέμονται και ενημερωτικά φυλλάδια για την παραγωγή του κρασιού στο Νομό Ηλείας. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από έκθεση φωτογραφίας για την ιστορία του σιδηροδρόμου Πύργου – Κατάκολου – Ολυμπίας.
Με αυτή την εκδήλωση, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και οι τοπικοί φορείς απευθύνονται στους επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων που χρησιμοποιούν το τραίνο για την επίσκεψή τους στην Αρχαία Ολυμπία, αλλά και σε όλο το σιδηροδρομικό επιβατικό κοινό σε μια συντονισμένη πρωτοβουλία για την προβολή των τοπικών ποιοτικών προιόντων και την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.
Λίγα λόγια για την ιστορία:
Στο πλαίσιο σχεδίου σιδηροδρομικής ανάπτυξης του Χαρίλαου Τρικούπη, άρχισε στα τέλη του 19ου αιώνα η κατασκευή των πρώτων σιδηροδρομικών γραμμών στην Πελοπόννησο. Ο ατμοκίνητος σιδηρόδρομος Πύργου – Κατάκολου σφύριξε για πρώτη φορά στον Πύργο το Νοέμβρη του 1882 καλύπτοντας τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες μεταφοράς της ελληνικής σταφίδας στο εξωτερικό. Στο σταθμό του Κατάκολου, που βρισκόταν επί χρόνια πάνω στο λιμάνι γινόταν κάθε χρόνο λαμπρή γιορτή, όταν έφθανε το πρώτο τρένο με σοδειά σταφίδας.
Σήμερα στον 21ο αιώνα η συμβολή του τραίνου στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας έχει αλλάξει χαρακτήρα. Τα σύγχρονα δηζελοκίνητα τρένα της γραμμής Κατάκολου– Ολυμπίας εξυπηρετούν το τοπικό επιβατικό κοινό στις μετακινήσεις του, αλλά κυρίως το επιβατικό τουριστικό κοινό των κρουαζιερόπλοιων που φθάνουν στο Κατάκολο, δίνοντας του τη δυνατότητα να επισκεφθεί την Ολυμπία και τον Πύργο.

Περισσότερες πληροφορίες στο εκδοτήριο εισιτήριων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο σταθμό του Κατάκολου

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]