ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Δημόσιας Διαβούλευσης στο ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ

Στα πλαίσια της Ανοικτής Δημόσιας Διαβούλευσης για την προετοιμασία της πρότασης της Ηλείας που θα υποβληθεί για ένταξη στο Πρόγραμμα LEADER/CLLD του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020,
σας προσκαλούμε σε ανοικτή ενημερωτική συνάντηση στο ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ(Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο) την Τετάρτη 8-6-2016 και ώρα 20:00
Στην ημερίδα θα γίνει ενημέρωση για τα βασικά σημεία και τις επιλέξιμες Δράσεις του Προγράμματος, την περιοχή παρέμβασης και τους όρους και προϋποθέσεις χρηματοδότησης. Παράλληλα θα αναπτυχθούν οι προτάσεις των δήμων, των φορέων και των ενδιαφερομένων ιδιωτών για το Πρόγραμμα.
Στα πλαίσια αυτά σας καλούμε να συμμετάσχετε στην ημερίδα και να συμβάλλετε στην επιτυχία της.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΥΡΓΟΥ Ο Πρόεδρος Δ.Σ. ΑΝ.ΟΛ. Α.Ε

Γαβρίλης Λιατσής Διονύσιος Μπαλιούκος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ : ΑΝΟΙΚΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ CLLD/LEADER ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ

Με ανοικτή ενημερωτική συνάντηση την Τεταρτη 8-6-16 στις 8.00 μμ στο Δημαρχείο του Πύργου, συνεχίζεται η Δημόσια Διαβούλευση για τον σχεδιασμό του Τοπικού Προγράμματος LEADER/CLLD για την νέα Προγραμματική περίοδο στην περιοχή του Νομού Ηλείας. Η Συνάντηση συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Πύργου και την Αναπτυξιακή Ολυμπίας ΑΑΕ ΟΤΑ (ΑΝΟΛ ΑΕ) και απευθύνεται στους φορείς και τους κατοίκους της περιοχής του δήμου. Στην ημερίδα θα γίνει ενημέρωση για τα βασικά σημεία και τις επιλέξιμες Δράσεις του Προγράμματος, την περιοχή παρέμβασης και τους όρους και προϋποθέσεις χρηματοδότησης. Παράλληλα θα αναπτυχθούν οι προτάσεις του δήμου, των φορέων και των ενδιαφερομένων ιδιωτών για το Πρόγραμμα.
Σημειώνεται ότι στην περίοδο αυτή είναι επιλέξιμη για ένταξη στο Πρόγραμμα ολόκληρη η περιοχή του Νομού πλην των πόλεων Πύργου και Αμαλιάδος.
Στα πλαίσια του προγράμματος θα περιληφθούν για χρηματοδότηση εργα και δράσεις ιδιωτικού και δημόσιου τομέα για την ανάπτυξη, την αντιμετώπιση των διαρθρωτικών προβλημάτων και τη βελτίωση ζωής των αγροτικών περιοχών. Έμφαση θα δοθεί σε έργα που συμβάλουν στην ενίσχυση της καινοτομίας και των καινοτόμων παρεμβάσεων. Ενδεικτικά δράσεις:

  • βελτίωσης της επιχειρηματικότητας, της ανταγωνιστικότητας και αύξησης της επισκεψιμότητας(επιχειρήσεις μεταποίησης, τουριστικές επιχειρήσεις, βιοτεχνίες κλπ)
    ανάδειξης της τοπικής ταυτότητας, της πολιτιστικής κληρονομιάς ή της τοπικής οικονομίας,
  • Βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων
  • Δικτύωσης και συνεργασίας επιχειρήσεων και φορέων
  • δημιουργίας θέσεων απασχόλησης για τη μείωση της ανεργίας,
  • εισαγωγή πρακτικών για την αειφόρο ανάπτυξη της περιοχής,
  • ενίσχυση δράσεων για την αντιμετώπιση της φτώχιας, των κοινωνικών ανισοτήτων και της κοινωνικής απομόνωσης και υποστήριξη των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων,
  • περιβαλλοντική αναβάθμιση των περιοχών εφαρμογής και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας

Το αναλυτικό Πρόγραμμα των συναντήσεων καθώς και άλλο υλικό πληροφόρησης θα είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα της εταιρείας (www.anol.gr) και στα Γραφεία της εταιρείας στα Κρέστενα, τηλ. 2625024990.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣ

ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΜΠΑΛΙΟΥΚΟΣ

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
Επίσης στα πλαίσια της Ανοικτής Δημόσιας οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές μπορούν να κατεβάσουν το έντυπο εκδήλωσης ενδιαφέροντος να το συμπληρώσουν και να το αποστείλουν με email ή με fax στην Αναπτυξιακή Ολυμπίας .
“Οι ιδέες σας μπορούν να γίνουν πράξη ”
email: [email protected]
Fax: 2625024991
Προσοχή: το έντυπο εκδήλωσης ενδιαφέροντος δεν αποτελεί πρόταση για ένταξη στο πρόγραμμα αλλά αρχική εκδήλωση ενδιαφέροντος στα πλαίσια της διαβούλευσης

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ(doc)

 

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]