ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Δημόσια Διαβούλευση για το Leader στο Δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 8-3-23 και ώρα 18.00 μ.μ από την Αναπτυξιακή Ολυμπίας ΑΑΕ ΟΤΑ στο πλαίσιο της ανοικτής διαβούλευσης για το σχεδιασμό του νέου LEADER στην Π.Ε. Ηλείας για την περίοδο 2023-2027, συνάντηση στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης  Κρεστένων  με εκπροσώπους του δήμου, τοπικούς φορείς και ενδιαφερόμενους επενδυτές.

Η διαβούλευση έχει στόχο την ενεργοποίηση όλων των δημιουργικών δυνάμεων της περιοχής οι οποίες θα συμβάλλουν θετικά με τις ιδέες και τις προτάσεις τους στην διαμόρφωση μιας ρεαλιστικής και καινοτόμου πρότασης που θα υποβληθεί για έγκριση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Στη συνάντηση παρουσιάστηκαν από τα στελέχη της ΑΝΟΛ ΑΕ Γκαβού και Θεοφιλόπουλο , οι θεματικοί στόχοι του νέου LEADER για την περίοδο 2023-2027, οι επιλέξιμες δράσεις και δικαιούχοι, καθώς επίσης και τα ποσοστά επιχορήγησης ανά κατηγορία πράξεων.

Όπως είναι γνωστό το νέο Πρόγραμμα LEADER χρηματοδοτεί έργα δημοσίου συμφέροντος με ποσοστό επιχορήγησης 100% και ιδιωτικές επενδύσεις με ποσοστά επιχορήγησης 65% έως 80%.

Προτεραιότητα στο νέο πρόγραμμα έχουν οι τομείς προστασίας περιβάλλοντος και ενεργειακής αναβάθμισης, τα έργα κοινωνικού τομέα, οι επενδύσεις στα ορεινά, η γυναικεία επιχειρηματικότητα, οι επιχειρήσεις Κοινωνικής Οικονομίας και η δικτύωση επιχειρήσεων και φορέων

ΟΙ επενδύσεις που χρηματοδοτούνται αφορούν στην μεταποίηση, τον τουριστικό τομέα, την παροχή υπηρεσιών, τη συνεργατική και αλληλέγγυα οικονομία, την παροχή υπηρεσιών, τις μικρές βιοτεχνίες κλπ.

Στη συνάντηση, που παρουσίασε εξαιρετικό ενδιαφέρον, και ακούστηκαν αξιόλογες ιδέες από τους παρευρισκόμενους, συμμετείχαν ο Δήμαρχος Ανδρίτσαινας Κρεστένων και Πρόεδρος της ΑΝΟΛ ΑΕ κ. Διονύσιος Μπαλιούκος, οι αντιδήμαρχοι Δάγκαρης και Γεωργακόπουλος, η Περιφερειακή Σύμβουλος κα Κουσκουρή, ο ΓΓ του Δήμου κ. Γεωργακόπουλος, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου και αντιδήμαρχος κος Καρνάρος, οι πρόεδροι τοπικών Κοινοτήτων Κρεστενων, Καλυβακίων και Βρίνας, εκπρόσωποι ΚοινΣΕπ του δήμου και του Πάρκου Ολυμπιονικών(Ματρώζος και Σαραντόπουλος), επιχειρηματίες της περιοχής του δήμου και ενδιαφερόμενοι κάτοικοι για επενδύσεις.

Οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν καθ’όλη τη διάρκεια προετοιμασίας της προτασης

Πληροφορίες για το μπορείτε να αναζητήσετε στην ιστοσελίδα της ΑΝΟΛ ΑΕ (www. [email protected]), οπου υπάρχει και σχετική φόρμα συμπλήρωσης προτάσεων και ιδεών.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις, επικοινωνήστε με τα στελέχη της εταιρείας Βασίλη Φάμελο, ή Αναστασία Γκαβού ή Νίκο Θεοφιλόπουλο, στο τηλ. 2625024990

Διονύσιος Μπαλιούκος

Πρόεδρος ΔΣ

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]